Мачу-Пікчу – омріяне місце для мільйонів мандрівників, з недавнього часу це загублене місто інків увійшло в список 7 новітніх чудес світу.

Я склала маршрутом і бюджет для поїздки до Перу одній особі з України у 2021. Звісно, Перу неблизько до України і нічого швидшого ніж 20 годин в дорозі через океан поки не придумали. Я не кажу, що дістатися до Мачу-Пікчу просто чи дешево, але хочу, щоб ви підготувалися і прорахували всі витрати наперед.

Мачу-Пікчу – це заповідник і без квитка потрапити туди не вийде. Те ж саме з потягом від Куско до Агуас Кальянтес (містечко біля Мачу-Пікчу) – ні пішки, ні на авто чи автобусі відстань не вийде подолати, тому залізничний квиток купити доведеться.

Ловіть маршрут:
✈️Бориспіль-Амстердам-Ліма – 20 год літаком
✈️Ліма-Куско – 1 год літаком
Куско-Агуас Кальянтес – 4 год потягом
Підйом до Мачу-Пікчу автобусом – 30 хв, пішки – декілька годин, в залежності від фізичної форми:)
Спуск – 30 хв автобусом
І потім шлях назад такий же Агуас-Кальянтес-Куско-Ліма-Амстердам-Бориспіль.

У відео – всі актуальні ціни на вхідні квитки, автобус, потяг, літаки. Я також додаю ціни на квартири, харчування і таксі, бо впевнена, що ви захочете побачити як гірське місто Куско, звідки почалася цивілізація інків, так і столицю Ліму, що простягнулася вздовж узбережжя Тихого океану

У містечку Агуас Кальянтес теж можна заночувати і відвідати термальні купальні, або ж просто відпочити з дороги.

Прекрасні ландшафти наймальовничішої залізничної поїздки в моєму житті прикували мене до вікна на всі 4 години маршруту. Потяги компанії Peru Rail крім звичайних вікон мають ще вікна на стелі, що зробило поїздку незабутньою і, я б сказала, романтичною.