Смарагдовий острів був у моїх мріях і лише після 24 лютого Ірландія екстренно відмінила візи для українців. Я не розуміюся у правилах для біженців у Ірландії, а от для туристів як я можна отримати звичайний штамп в паспорт для перебування на 90 днів.

Що обов’язково побачити у Дубліні за вихідні:

– Temple Bar – туристичний район із сотнями пабів, тут і найстаріший ірландський паб The Brazen Head із 1189 року, готель The Clarence власності гурту U2, найменший в Ірландії театр The New Theatre
– Trinity College – престижний виш, де навчалися Джонатан Свіфт, Оскар Вайльд, Семюел Беккет і де в бібліотеці зберігається найважливіша для країни легендарна Келська книга, створена ченцями у 800 році н.е.
– Дублінський Замок із середньовічною вежею, каплицею і захороненням вікінгів зараз приймає офіційні банкеті, а раніше слугував і королівською резиденцією, і парламентом, і судом, і навіть резиденцією президента
– Кафедральний Собор Святого Патріка, день котрого святкують в усьому світі в березні саме завдяки ірландцям, яких за кордонами країни живе більше, ніж в Ірландії. Собор є найбільшим у країні, і побудований на честь патрона Ірландії ще у 13-му столітті
– Дублінська в’язниця Kilmainham Gaol, яку закрили в 1924 році і перетворили у музей, де можна прослідкувати історію зміни уявлень про систему покарань, виправні роботи, смертну кару, а також про Великий Голод і національний визвольний рух, що врешті виборов Ірландії незалежність від Великої Британії. Прогулятися півгодини всередині в’язниці, а потім вільно вийти – хіба це не найпрекрасніше відчуття в світі?
– Інтерактивний музей Guiness Storehouse – найпопулярніше туристичне місце, можна оглянути ферментаційної цех пивоварні Гінес і піднятися в Gravity Bar з панорамою міста. У квиток за 28€ входить 1 пінта легендарного напою.
– Маленький Музей Дубліну – це велика квартира із речамои відомих жителів чи важливих людей, кожна річ розказує непросту історію міста, але гід у розважальній формі у вигляді вікторини відкриває історію і події так, що ви назавжди запам’ятаєте, що Ірландія 7 разів вигравала Євробачення і щоразу жалкувала, бо на проведення конкурсу в себе знову доведеться витратити купу грошей.

Якщо маєте більше часу, або ж хочете розтягнути Hop-on Hop-off тур на усі 24 години, можна подивитися величезний Фенікс парк, місце виготовлення віскі Jameson. Місто має вибір музеїв на будь-який смак, а от природні краєвиди і чудеса Смарагдового острову я покажу у наступному відео.