Чому Ангкор-Ват не увійшов у список 7 нових чудес світу? Це найбільша релігійна пам’ятка у світі, храмовий комплекс займає 162 гектари! Мені хотілося побачити це восьме чудо світу ще з часів фільму «Лара Крофт. Розкрадачка гробниць», бо я скоріш за все до того про нього і не здогадувалася.

Ангкор Ват був задуманий як індуїстський храм для бога Вішну, а пізніше перетворився у буддійський храм. Кхмерська архітектура і стиль побудови храму-гори і храму-галереї дуже вирізняє Ангкор-Ват серед світових храмів, це і символ країни, зображений на прапорі Камбоджі, і місце паломництва буддистів з усього світу. Ангкор-Ват відіграв величезну роль у навернення країни Камбоджа у буддизм і вибір його основною релігією.

Я пройшлася місцями зйомок Розкрадачки гробниць, там є храми, які в народі називають «храм Анджеліни Джолі»:), видерлася на височенний храм у пошуках найкращого краєвиду, у відео розкажу як обійти усі важливі храми за один день, або які є інші варіанти, про ціни теж не забула. Чудернацькі дерева огортають руїни своїм корінням, часом не віриться, що люди в 12-му столітті таким чином могли будувати храм, що він стоїть і досі, а часом не зрозуміло, як вони його відвідували видряпуючись на дуже круті і маленькі сходинки.